vrijdag 18 mei 2012

Recept: 'Turkse' pizza

links: pizza 1 / rechts: pizza 2

Dé ideale manier om snel pizza te maken, zonder pizzadeeg te moeten maken!
En het is nog lekker ook! :-)

Standaard benodigdheden:
Turks brood
tomatensaus / bolognese saus
mosterd
allerhande soorten ingrediënten die je op je pizza wil

Extra benodigdheden voor
Pizza 1:
geitenkaas
salami
zwarte olijven
Provençaalse kruiden
mozzarella
geraspte kaas

Pizza 2:
Alle ingrediënten van pizza 1
gele paprika
schijfjes verse tomaat
verse champignons

Natuurlijk kan je ook zelf kiezen wat je er op legt :-)

Werkwijze:
Snijd het Turks brood middendoor zodat je twee ronde pizzabodems krijgt.
Smeer daar een beetje mosterd op voor een pittige smaak.
Bestrijk met tomaten- of bolognese saus. Dit kan zelfgemaakt zijn of uit de winkel.


Nu heb je de basis van je pizza.
Dit kan je beleggen met wat je maar wil.

Ik heb twee pizza's gemaakt. Eén voor mij (met minder groenten) en één voor mijn ouders.
Pizza 1 is degene met minder groenten, pizza 2 is dezelfde pizza, maar met wat extra verse groenten op.
Let op: de geraspte kaas leg je altijd als laatste op de pizza.

Steek de pizza 10 min. in een voorverwarmde oven van 200°.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...