Recept: worstenbroodjes met zongedroogde tomaat




Dit is een receptje van Jamie Oliver, maar ik heb een beetje aangepast.

Benodigdheden:
± 300 g gehakt (kies zelf maar welk soort
1 rechthoekig vel bladerdeeg uit de winkel (anders snijd je het in een rechthoek)
verse Parmezaanse kaas
zongedroogde tomaatjes
1 ei

rasp
borsteltje
bakplaat
bakpapier
keukenrobot


Werkwijze:
Verwarm de oven voor op ± 200°C.
Rol het vel bladerdeeg open op tafel. Snijd het in twee gelijke delen.
Verdeel het gehakt over de twee delen. Leg het in een rolletje aan de langste zijkant.
Mix de zongedroogde tomaatjes in een keukenrobot.
Leg er naar smaak op het gehakt (dit kan je ook weglaten).

Rasp de Parmezaanse kaas en strooi het over het gehakt.
Rol de bladerdeeg rond het gehakt. Zo krijg je een mooi rolletje.
Duw het gehakt in het rolletje naar één kant. Druk dan de deeg plat met een vork (dit geeft een mooi effect).

Snij nu de rolletjes in stukjes. Kies zelf de grootte maar.
Ik heb er van 3 à 4 cm breed.

Kluts een ei en bestrijk de bovenkant met een borsteltje.

Zet de worstenbroodjes ± 20 min in de oven op 200°C.
Blijf er op het einde wel bij, het kan snel gaan.

Ideaal als aperitiefhapjes of zelfs als middageten!
Ook kinderen lusten dit graag :-)



Reacties