zaterdag 24 september 2011

Recept: druivenconfituur

Het werd eens tijd, de druiven begonnen te rotten aan hun takjes.
Dus er moest confituur van gemaakt worden!

Het begon hier, aan deze takken.







Ze werden geplukt en gewassen,
om daarna de goede druiven te wegen.





Hier zie je al 2 kg druifjes in de weegschaal liggen.












Drie kilogram druiven werden er in totaal geplukt!
En het waren nog niet eens alle trossen van de druivelaar!





 Hier zie je de drie kilogram in een kom.






De druiven worden gekneusd en gekookt in hun eigen sap.
Nu wordt het sap mooi wijnrood.





 Alles wordt gezeefd in de passe-vite.
Zo bekomen we een prachtige wijnrode 'saus'.
Die kook je dan met Pec en suiker.
Optioneel zijn enkele peren (wat ik gedaan heb) voor het helpen dikker worden van de confituur (er komt geen smaak bij).



Dit giet je in potjes, label ze (zo vergeet je enkele maanden later niet wat er in zit) en klaar!

Smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...