vrijdag 18 april 2014

Recept: Kiwi-ijsjes

Een eenvoudige en lekkere manier om gezonde(re) ijsjes te maken!


Wat heeft u nodig per 8 ijsjes?

2 kiwi's
200 g pure chocolade
ijsstokjes (of iets dat er op trekt)

Hoe gaat u te werk?
Men neme de kiwi's en schilt deze. Dit kan met een dunschiller.
Snijd de twee uiteinden eraf.
Daarna snijd je elke kiwi in vier dikke schijven van ongeveer een centimeter.

Steek een ijsstokje in elk schijfje.
Ik had geen stokjes en heb dan geïmproviseerd met satéprikkers.

Leg de schijfjes op een bakpapier (of ander papier) in de diepvriezer. 
Laat ze daar minstens enkele uren liggen, tot ze volledig bevroren zijn.
Ik heb ze op een avond gemaakt en dan de volgende dag verder gewerkt.

*Na enkele uren...*

Smelt de chocolade au bain marie (in een kommetje boven kokend water).
Schep met een lepel de chocolade over de ijskoude kiwischijfjes.
De chocolade zal bijna direct stollen.
Prik ze eventueel in een leeg eierdoosje, om de chocolade te laten stollen.
Na enkele minuten zijn ze klaar om terug in de diepvriezer te steken, of om op te eten!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...