maandag 27 mei 2013

Recept: meringue

Na het maken van advocaat had ik nog verschillende eiwitten over.
Daarom besloot ik meteen ook meringue (schuimpjes) te maken.

Benodigdheden voor één grote bakplaat:

4 eiwitten
een snuifje zout
250g griessuiker (fijne suiker)
optie: kleurstof

Werkwijze:
Begin de eiwitten met het snuifje zout op te kloppen. Wanneer het eiwit ongeveer half stijfgeklopt is giet je langzaamaan de suiker erbij.
Klop steeds verder, ook wanneer alle suiker erbij is.
Voeg - indien je wil - een beetje kleurstof toe.

Klop nog zeker 5 minuten zodat de kristallen van de suiker opgelost zijn en het eiwit volledig stijf is.
Je moet de pot kunnen omdraaien zonder dat het eiwit eruit valt - opgepast!

Schep het eiwit in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
Spuit toefjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Zet de bakplaat in het midden van de oven.
Zet de oven aan op 100°C, steek een houten lepel tussen de deur en laat 2 à 2,5 uur bakken.


Meringue

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...