maandag 27 mei 2013

Recept: advocaat

Nu we twee kipjes hebben die eitjes beginnen te leggen zitten we meteen met een overvloed aan eieren.
Daarom besloot ik iets te maken waardoor toch een groot stuk van de eitjes opgebruikt zijn.
Ik koos voor advocaat!

Benodigdheden voor één liter advocaat:

8 à 10 eidooiers (neem er 10 als het kleine dooiers zijn)
350g griessuiker (fijne suiker)
een blik van ± 400ml gecondenseerde melk
2 zakjes vanillesuiker
2dl alcohol van minstens 90° (te koop bij apotheker)

Werkwijze:
Splits de eieren.
Gooi de eiwitten niet weg, je kan er eventueel nog meringue van maken.

Doe de eidooiers, de melk en de vanillesuiker in een kom.
Mix met de mixer op zachte stand.
Voeg ± 100g van de griessuiker toe terwijl je de mixer op hogere stand zet.
Voeg daarna - al mixend - beurtelings wat alcohol en suiker toe, tot alles in het mengsel zit.

Mix nog ongeveer 10 minuten op een rustige stand tot wanneer alle kristallen van de suiker opgelost zijn.
Steek een lepel in het mengsel en kijk of er nog kristallen aan hangen om te controleren.

Giet in een fles en zit in de koelkast.
Laat toch zeker enkele uren opstijven, hoe langer hoe beter.

Smakelijk!

Advocaat

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...