Vandaag besloot ik een stevige chocolademousse te maken.
Of het zou lukken, dat wist ik nog niet. Ik had nog nooit chocolademousse gemaakt...
Benodigdheden (voor 4 grote of 6 kleine potjes)
300 pure chocolade
4 eieren, gesplitst
1 1/2 el boter
1 el cognac
Werkwijze
Smelt de chocolade met de boter au bain marie (in een pan boven kokend water).
Als de chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de cognac toe.
Laat de chocolade even afkoelen.
Klop ondertussen de eiwitten stijf.
Laat de chocolade even afkoelen.
Klop ondertussen de eiwitten stijf.
Meng het eigeel onder de chocolade.
Spatel daarna de eiwitten voorzichtig eronder.
Spatel daarna de eiwitten voorzichtig eronder.
Verdeel de mousse in potjes en zet ze enkele uren in de koelkast om op te stijven.
Ik zeg je wel: het is zware chocolademousse! :-)
Kleine porties kunnen dus van pas komen!
Reacties
Een reactie posten