Recept: zelfgemaakte (spelt)tagliatelle


Ik kreeg plots zin om gezonde pasta te maken.
Ik had het nog nooit gedaan, dus ik keek even in de kookboek.

Benodigdheden (voor 2 grote of 3 kleine porties tagliatelle)
200g speltmeel (veel gezonder dan witte bloem)
1 ei
3el olijfolie
2el water
snuifje zout

Werkwijze
Giet de bloem in een kom.
Maar er een kuiltje in.
Strooi wat zout rond het kuiltje.
Kluts het ei en de olijfolie.
Giet dat in het kuiltje.
Meng alles goed (met je handen gaat het het best).
Voeg wat water toe als het te droog is.

Rol dan de pasta zo dun mogelijk uit.


Rol de pasta voorzichtig op een rolletje. Snijd dan met een scherp mes stukjes van 0,5cm.
Rol die rolletjes weer uit.
Je kan ook gewoon reepjes snijden met een mes.
Dit vond ik het makkelijkst, want in mijn bloem zaten nog vliesjes, waardoor het brokkelde toen ik rolletjes af sneed.


Kook de tagliatelle 3 à 4 min.
Je kan hem ook enkele dagen bewaren in een zakje in de koelkast.
Wil je hem langer bewaren?
Laat hem dan drogen in een over op 50°C (met de deur open).

De tagliatelle is lekker met wat groene pesto en in look gebakken scampi.


Reacties