Recept: aardbeientaart

Lang geleden dat ik nog eens een receptje heb geplaatst!
Hier is er nog eens eentje :-)

Aardbeientaart met banketbakkersroom


Benodigdheden voor de taart
een ronde taartvorm
een (rond) vel bladerdeeg
een doosje aardbeien
bloemsuiker

Benodigdheden voor de banketbakkersroom
1/2 l melk
2 eieren
100g suiker (mag ook minder, want het is echt zoet!)
verse vanille
30g maïzena

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°.
Rol de bladerdeeg uit en leg hem in de vorm.
Knip de randen wat bij.
Prik met een vork gaatjes is de bodem.
Zet nu de bladerdeeg nog heel even in de koelkast.
Steek hem dan 10min. in de oven.
Na 10 min. haal je de deeg er even uit.
Strijk hem in met eiwit en bestrooi met een beetje bloemsuiker.
Laat hem nu nog 10min. verder bakken.


Maak ondertussen de banketbakkersroom.
Warm de melk op in een pannetje (zorg dat ze nog niet kookt!)
Meng de eierdooiers, de suiker, de vanille en de maïzena tot een papje.
Giet 1/3 van de nog niet kokende melk bij dit papje.
Roer dit goed.
Laat ondertussen de rest van de melk koken.
Giet nu dit mengsel bij de kokende melk en roer stevig door tot de room begint te dikken.
Zorg dat alles goed gekookt heeft, want anders krijg je een bloemachtige smaak.

Giet de banketbakkersroom op de taart en strijk mooi uit.
Laat dit afkoelen.

Snijd ondertussen de aardbeien in partjes.
Als de taart goed is afgekoeld leg je de partjes in een bepaald patroon op de taart.
Werk af met bloemsuiker.

Smakelijk!







Reacties