Let's make some cookies!
Tweekleurige zandkoekjes deze keer!
En we beginnen!
Eerst alles klaar zetten:
150g harde boter
200g bloem
100g suiker
100g suiker
een zakje vanillesuiker
een snuifje zout
cacaopoeder
Dan de 150g boter snijden en bij de 200g bloem doen. Daarbij giet je de 100g suiker en het zakje vanillesuiker. Afwerken met een snuifje zout.
Alles kneden! Juij, lekker je handen vuil maken! :-)
En uiteindelijk kom je dan zo'n mooi geel bolletje uit!
Dan moet je het bolletje inwikkelen in plastic folie.
Dat mag een uurtje stijven in de koelkast (waarom weet ik niet want je moet het erna toch nog kneden)
*Een uur later*
Daarna verdeel je ze elke in vier en maak je er rolletjes van.
Dan maak je van die rolletje een rechthoekje. Een geel en een bruin vanonder, en een bruin en een geel vanboven (zo liggen dezelfde kleuren niet boven elkaar en is het mooier).
Nu iets wat ik erbij verzin: terug inpakken in folie en terug even in de koelkast.
Waarom? Door het kneden is de boter opnieuw wat gesmolten en is het veel te slap.
Door het terug wat in de koelkast te leggen kan ik er straks beter schijfjes van snijden :-)
Waarom? Door het kneden is de boter opnieuw wat gesmolten en is het veel te slap.
Door het terug wat in de koelkast te leggen kan ik er straks beter schijfjes van snijden :-)
*Een half uur later*
Zo, de deeg is terug een beetje harder.
Tijd om de koekjes aan te snijden!
*Tip: zorg dat je een goed scherp mes gebruikt, zo vervorm je de koekjes niet tijdens het snijden*
Verwarm ondertussen ook de oven voor op 160° of gasovenstand 3.
De koekjes worden ongeveer 20min gebakken in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
*20min later*
*20min later*
Ja ze zijn een beetje donkerder dan goudbruin.
Blijf er dus zeker bij, de laatste minuten :-)
Zoals je ziet worden de koekjes ook veel groter,
dus als je ze niet van elkaar wil snijden, leg ze zeker ver genoeg uit elkaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten